Beef Wellness Center

Dry aged vlees

Onze liefde voor steaks en geroosterd vlees is buiten proportioneel, daarom hebben wij een dry aged koelcel aka Beef Wellness Center gebouwd in onze nieuwe winkel.

“Dit pronkstuk is inmiddels al gekroond tot “The Himalayan Salt Vault”.  Zoals de naam al doet vermoeden is deze cel volledig ingericht met rekken die volledig bekleed zijn met Himalaya zoutstenen. “.

Deze prachtige zoutstenen zorgen voor de perfecte condities in de koelcel om het vlees lange tijd aan het been te rijpen, “dry aging” genaamd. Dit proces zorgt ervoor dat het vlees langzaam rijpt en indroogt waardoor de smaak intensiveert. De enzymwerking in het vlees zorgt ervoor dat het vlees op een natuurlijke wijze zijn ultieme smaak en malsheid verkrijgt. Het vlees wordt aan de buitenzijde donker en krijgt een harde droge korst, deze natuurlijke korst beschermt het vlees tijdens het rijpingsproces tegen uitdroging en bacterievorming. Als het rijpingsproces wat minimaal 21 dagen en wel kan duren tot 120 dagen is voltooid dan wordt deze korst verwijderd.

Walhalla

Inmiddels in onze Himalayan Sault Vault gevuld met vier runderrassen waarvan drie van eigen bodem. Kom langs in onze winkel om onze trots te bewonderen en laat je adviseren over de specifieke rassen en hun eigenschappen in smaak en textuur. Een walhalla voor de echte steak liefhebber. Ook is er bij ons Dry Aged kalf en lamsvlees verkrijgbaar.

Dorresteyn

Vragen.opmerkingen.tips

Ga uw gang:

Openingstijden

MAANDAG: GESLOTEN

DINSDAG: 08.30 / 18.00

WOENSDAG: 08.30 / 18.00

DONDERDAG: 08.30 / 18.00

VRIJDAG: 08.30 / 18.00

ZATERDAG: 08.00 / 17.00

ZONDAG: GESLOTEN

Kom langs in onze winkel